Syrský běženec u Stuttgartu zabil ženu mačetou

Jedenadvacetiletý žadatel o azyl ze Sýrie útočil mačetou v obchodě s kebabem v jihoněmeckém městě Reutlingen. Zabil jednu ženu, další dvě osoby zranil. Policie ho zatkla, motiv činu zatím není znám, podle vyšetřovatelů však nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o teroristický čin. Mluvčí policie uvedl, že nejsou důkazy, že by pachatelů bylo víc.

Muž se podle svědků dostal do sporu s jednou ženou na autobusovém nádraží  ve městě Reutlingen (Bádensko-Württembersko) a poté ji napadl mačetou. Žena po útoku smrtelným zraněním podlehla. Útočník zranil ještě jednu ženu a muže, poté jej policie zadržela.

Podle policie byl útočníkem jedenadvacetiletý Syřan žádající ve Spolkové republice o azyl. Očití svědci uvedli, že byl „úplně šílený“ a pokusil se zaútočit i na policejní auto. Policie se o něj v souvislosti s napadením již v minulosti zajímala. Obyvatelům Reutlingenu v současnosti s největší pravděpodobností nehrozí žádné nebezpečí, uvádí místní bezpečnostní složky. Pachatel byl podle všeho sám.

Za poslední týden se jedná o druhý útok spáchaný imigrantem na území Německa. V pondělí napadl ve vlaku mladý žadatel o azyl z Afghánistánu ve Würzburgu sekyrou a nožem cestující. K útoku se později přihlásil Islámský stát.