Světlana Witowská bude moderovat Události. David Borek vystřídá Jakuba Szántó v Izraeli

Česká televize plánuje silněji propojit své hlavní zpravodajské relace – pořady Události a Události, komentáře. Pořadu Události, komentáře se tak ujme stávající moderátorský tým Událostí (Michal Kubal, Daniela Písařovicová, Jakub Železný, Marcela Augustová), nově doplněný o Světlanu Witowskou a Martina Řezníčka. Šestice moderátorů se od června bude pravidelně střídat v obou zpravodajských relacích.

„Cílem těchto změn je akcentovat roli Událostí, komentářů jako druhé stěžejní zpravodajské relace ČT a nabídnout tak divákům ještě výraznější zpravodajsko-publicistický pořad i v pozdně večerním vysílacím čase,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková.

Změny rovněž reagují na profesní postup zkušených redaktorů ČT24. Lukáš Dolanský nedávno přešel na pozici zahraničního zpravodaje v Bruselu, David Borek v létě vystřídá na pozici zahraničního zpravodaje v Izraeli Jakuba Szántó, kterému vyprší funkční období na tomto postu a který se vrací do redakce zahraničního zpravodajství v Praze.

David Borek
Zdroj: Česká televize

Současný moderátor Událostí, komentářů Daniel Takáč se nově ujme podvečerního Interview ČT24, kde doplní Zuzanu Tvarůžkovou. Česká televize představí divákům oba pořady v nové podobě po skončení pilotního vysílání.

Události: Změny v ČT24 (zdroj: ČT24)