Dopoledne bez cvrlikání. Twitter na dvě hodiny vypadl

Sociální síť pro šíření krátkých textových zpráv Twitter zaznamenala v úterý dopoledne SEČ vážný výpadek a byla zhruba dvě hodiny pro mnoho uživatelů nedostupná. Pokusy připojit se k populární komunikační službě na webu končily zobrazením chybové stránky se sdělením, že síť z technických příčin nepracuje. Před polednem začal Twitter přístup ke svým serverům obnovovat - některým uživatelům ale síť stále nefunguje na sto procent.

Nefunkčnost služby se projevovala od 09:27 SEČ, informovala síťová monitorovací služba DownDetector. Postižena byla značná část Evropy, zejména na západě a severozápadě, ale také Česko. Největší výpadky hlásil jih Británie, státy Beneluxu a sever Německa. Problémy s přístupem na Twitter ale zaznamenali uživatelé i v Japonsku, na východě USA nebo na jihu Afriky.

Výpadek se týkal podle všeho nejen webového přístupu, ale částečně i mobilních aplikací a souvisejících informačních služeb. O příčinách výpadku zatím nejsou žádné zprávy.

Nic neobvyklého

Kratší problémy s dostupností služeb jsou na internetu běžné. Zatím poslední větší výpadek, zhruba půlhodinový, Twitter postihl loni v listopadu. Víc než hodinové poruchy zaznamenal loni v září a v lednu, netýkaly se ale celého rozsahu služeb.

Twitter má celosvětově kolem 320 milionů účtů. V Česku a na Slovensku ho podle odhadů odborníků využívá přes 300 tisíc uživatelů.

Vydáno pod