Budu tu pro tebe, swinguje Robbie Williams. A myslí i Česko

Praha - Když tančil a zpíval v chlapecké kapele Take That, omdlévaly před ním fanynky. Na jeho sólové koncerty se prodávají statisíce vstupenek. Není ale jen popař, posluchače dostal i svou swingovou polohou. A právě tu Robbie Williams konečně představí také českému publiku - 26. dubna 2014 v Praze.

Williams ke swingu odbočil už v roce 2001 albem Swing When You're Winning. Ke dvanáct let starému nápadu se vrátil i svým posledním počinem Swings Both Ways, který na trh pouští 18. listopadu v běžné i „deluxe“ verzi bohatší o tři skladby a videobonusy. 

Při svém druhém swingování převzal a natočil sedm jazzových standardů. Do studia si přizval i hosty, na jeho novince tak zazní duety například s Lily Adlenovou nebo Michaelem Bubléem. Album doplnil svými autorskými písněmi, spolupracoval na nich s Guyem Chambersem, producentem, který stojí za většinou Williamsových hitů.

Swingovou desku vydává Robbie rok po nahrávce Tak The Crown, s níž vyprodal stadiony po celé Evropě. Na turné vyrazí i s novinkou, hned jeho druhou zastávkou bude 26. dubna pražská O2 arena. Do Česka se vydá po jedenácti letech od své poslední návštěvy. Vstupenky se v prodeji objeví 6. prosince.

Singl Go Gentle už je ale nějaký ten týden k slyšení: