Respekt: Vedení ODS udělalo z Ivana Langera opět jen řadového člena

Výkonná rada ODS zrušila rozhodnutí olomoucké krajské organizace, která nedávno zvolila do svého vedení bývalého místopředsedu ODS a někdejšího ministra vnitra Ivana Langera. Nyní je z něj opět jen řadový člen. Uvedl to týdeník Respekt s odvoláním na místopředsedu občanských demokratů Martina Kupku.

Ivana Langera zvolil regionální sněm ODS do vedení krajské organizace v Olomouckém kraji začátkem března. Langer se ve vysoké politice přestal angažovat po neúspěchu ve sněmovních volbách v roce 2010 a nyní měl olomoucké ODS jako člen regionální rady pomoci například s organizací předvolebních kampaní.

Kupka Respektu řekl, že při jednání regionálního sněmu ODS Olomouckého kraje došlo k procedurálnímu pochybení. „Jen jsme konstatovali, že všechna rozhodnutí a volby jsou neplatné. Předseda regionu svolává nový regionální sněm na nový termín,“ uvedl pro týdeník místopředseda ODS. 

Podle Respektu už ale neupřesnil, zda jde jen o technickou záležitost, nebo o postoj směrem k Langerovi a jeho renomé z minulosti.