Modelky v letech, ale grácie jim nechybí. Seniorská organizace ukazuje, že i ve stáří může mít život křídla

Nezisková organizace pomáhající seniorům Život 90 ve čtvrtek otevřela své sídlo veřejnosti. Zájemci si mohli vyzkoušet kurzy vaření či líčení nebo na vlastní kůži otestovat gerontooblek, který simuluje stáří, či virtuální realitu. Vrcholem dne pak byla módní přehlídka seniorských modelek. Přehlídku modelů od známých osobností moderovala Iva Pazderková.

Letos čekala na návštěvníky novinka v podobě seniorské linky – v prostorech Života 90 byl namodelován dispečink a zájemci si mohli vyzkoušet, jaké to je pracovat jako operátor krizové linky. Ta poskytuje zdarma nepřetržitou pomoc: senioři se tam mohou obracet se žádostí o radu nebo třeba v případě složité životní situace, úmrtí v rodině apod.

Organizace Život 90 byla založena v roce 1990 a od roku 1995 provozuje v centru Prahy komunitní centrum. Vedle senior linky nabízí také pečovatelskou službu, která je určena seniorům, kteří potřebují pomoc ve vlastní domácnosti.

Pro rodiny, které se o seniory starají doma, funguje také odlehčovací centrum, které se o seniory postará po potřebnou dobu. Aktivním seniorům je pak určeno centrum denních služeb s akademií, kde se mohou setkávat i vzdělávat.