Nejhorší výmol roku "obhájila" pražská ulice U Seřadiště

Výmol roku patří i letos ulici U Seřadiště v Praze 10. V hlasování řidičů o největší výtluky na silnicích v celé České republice získala neslavné prvenství stejně jako v loňském roce. Silnice bývala dříve nejrychlejší spojkou městských částí Michle a Vršovice.

V anketě rozhodovali řidiči prostřednictvím mobilních aplikací a portálu Výmoly.cz. Jednotlivé výtluky celkem posbíraly přes 91 tisíc hlasů. Stížnosti řidičů pak putují on-line ke správcům konkrétních silnic.

Hlavní město Praha si po roce odnáší anticenu za nejhorší výmol v republice. Současně je potřeba zdůraznit, že je zároveň nejaktivnějším krajem v opravách nahlášených výtluků. Ulici U Seřadiště navíc dlouhodobě provázejí majetkoprávní spory. Alespoň provizorně se úsek podařilo opravit, což je výrazný posun proti loňskému roku.
Petr Čaník
Výmoly.cz

Hned dvakrát se do první sedmičky dostaly silnice na Třebíčsku. Druhé místo v anketě patří silnici v Okřešicích na Třebíčsku, která anketu vyhrála v roce 2012, čtvrté potom silnici v Jemnici. Mezi ně se vešla ulice Těšínská v Opavě. Páté místo obsadila silnice v Hospozíně na Kladensku. Celkem pět ze sedmi nejhorších výmolů bylo už kompletně nebo provizorně opraveno.

UDÁLOSTI: Vršovice mají nejhorší výmol (zdroj: ČT24)

Kraje dostanou na opravu silnic 4,4 miliardy korun

„Na dopravní bezpečnost má vliv nejen chování řidičů, ale i stav silnic. Rozhodli jsme se proto letos pomáhat s opravami silnic nižších tříd a uvolnili jsme krajům 4,4 miliardy korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Kraje si samy vybírají, na které úseky peníze použijí. A veřejnost krajům pomáhá volbou vhodných úseků, například prostřednictvím tipů z webu Výmoly.cz,“ uvedl k anketě ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Za pět let trvání projektu nahlásili řidiči už 5335 výtluků, z toho je opravená necelá polovina. Letos upozornili řidiči na téměř 1200 výtluků, opravit se stihlo pouze 187, do konce roku by to měla být ale až polovina.