Záplavy pustoší Texas a Oklahomu. 21 lidí zemřelo, další se pohřešují

Houston - Mohutné záplavy v amerických státech Texas a Oklahoma mají už 21 obětí. Velká voda hrozí i dalším městům. Úřady už nařídily nové evakuace stovek lidí. Záchranáři stále pátrají po třinácti lidech, kteří se pohřešují už několikátý den. Pršet má podle meteorologů i během čtvrtka.

V Texasu vydatně prší už týden. Záplavy vyhnaly z domovů tisíce lidí. V ulicích Houstonu ve středu uvízlo přes dva tisíce zaplavených aut, bleskové povodně ochromily také obyvatelé okresu Austin. Rozvodněná řeka Colorado začala ohrožovat také jižní části Texasu, město Wharton nařídilo evakuaci tisíců obyvatel. Jižně od Houstonu navíc hrozí protržení hráze u nádrže Padera Lake. Technici se pokoušejí z hráze odčerpávat vodu.

Texas zatím hlásí sedmnáct mrtvých, z toho sedm v oblasti Houstonu. Další čtyři lidé zemřeli v Oklahomě. Záchranáři stále marně pátrají po třinácti pohřešovaných lidech. Jedenáct z nich mělo chaty ve městě Wimberley, o víkendu je voda vytrhla ze základů. Záchranáři se obávají, že naděje na objevení těchto rodin je už minimální.