Na pardubickém letišti sjelo letadlo z ranveje

Na pardubickém letišti vybočilo z přistávací dráhy letadlo americké společnosti Swift Air. Tu si najímá největší česká letecká fima Travel Service na posílení linky Pardubice–Heráklion v letní sezoně. Nikdo ze sto šedesáti osmi cestujících se nezranil. Letiště je kvůli vyšetřování nehody zavřené.

„V současné době přijel vyšetřovací tým, aby zjistil, co bylo důvodem vyjetí stroje z dráhy. Je tedy ještě předčasné mluvit o konkrétním důvodu,“ řekla ředitelka letiště Hana Šmejkalová. Podle jejího vyjádření po prvotní kontrole kapitána letadla i policie nic nenasvědčuje závažné poruše stroje.

„Je tady už záchranářský tým z Ostravy, který přijel, aby stroj vyprostil. Pevně věříme, že se to do ranních hodin podaří, abychom zítra mohli obnovit provoz,“ uvedla Hana Šmejkalová ve 22:00. Sama doufá, že ranní přílet letadla z Turecka není nijak ohrožen.

Lidé, kteří měli letounem odcestovat na Krétu, odletěli mimořádně z pražského letiště. Podle mluvčí společnosti Travel Service byli oba američtí piloti zkušení a měli nalétáno kolem 10 tisíc hodin.