V Bruntále hořely poblíž obchodu se zbraněmi střechy domů

Bruntál - V centru Bruntálu hořely střechy několika obytných domů, požár lehce zranil jednoho z hasičů. Na složitém systému střech v Partyzánské ulici začalo hořet před 16:00. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu, o hodinu později se jim podařilo oheň lokalizovat a zastavit jeho šíření. Oznámil to mluvčí krajských hasičů Petr Faster. V jednom z domů, jehož střechu požár také zachvátil, se nachází obchod se zbraněmi a střelivem. Oheň ale zasáhl jen střechu a prostory pod ní, do prodejny v přízemí se vůbec nedostal. Přesto hasiči v součinnosti s policií a majitelem obchodu prodejnu vyklidili a nebezpečný materiál odnesli na bezpečné místo.

„Lidé z okolních bytů evakuováni nebyli,“ dodal Faster. Vyhlášení třetího stupně poplachu si vyžádala právě spletitost střech domů v ulici a také nedostatečný tlak vody v hydrantové síti. „Na místě proto zasahuje 14 vozidel včetně velkoobjemových cisteren, které dovážejí vodu. Zároveň jsme požádali tamní vodohospodářskou společnost, aby zvýšila tlak vody,“ řekl operační důstojník Centra tísňového volání Stanislav Sovinský.

Podle mluvčího bruntálské radnice Jiřího Ondráška město žádná mimořádná opatření kvůli požáru nepodniklo. Příčina požáru ani výše škod zatím není známa. „Čekáme na dohašení, příčinu požáru budeme znát pravděpodobně až v neděli,“ prohlásila mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová.

Telefonát Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)