Na Metallicu do pražských Letňan přijely davy fanoušků. Koncert přinesl omezení v dopravě

Události ke koncertu Metallicy v Praze (zdroj: ČT24)

V pražských Letňanech hraje americká kapela Metallica. S koncertem, na který se sjelo až sedmdesát tisíc fanoušků, jsou spojené také dopravní uzavírky. Okolí areálu, který se veřejnosti otevřel ve dvě hodiny odpoledne, je už od ranních hodin zcela uzavřené. Naopak posílená je hromadná doprava.

„K přepravě na akci doporučujeme využít linku metra C do stanice Letňany, jejíž provoz bude posílen. Návštěvníky upozorňujeme na velmi omezené možnosti parkování v místě koncertu,“ uvedl Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP).

Informace o změnách v dopravě zveřejnil DPP na svých webových stránkách nebo také na Twitteru. Podle nich jsou zastávky autobusových linek v oblasti stanice metra C Letňany přemístěné, zároveň je přerušený provoz trolejbusové linky číslo 58.

Po skončení koncertu doporučuje DPP využít metro, jehož provoz bude posílený a prodloužený do jedné hodiny ráno.

Omezení se týkají i řidičů. Podle portálu hlavního města Prahy jsou od šesté hodiny ranní do půlnoci v den koncertu pro dopravu uzavřeny ulice Jilemnická, Hůlkova, Křivoklátská, Tupolevova, Toužimská, Semilská, Ivančická, Ašská, Kramolínská, NN303, Beladova, Dětenická, Vrchlabská, Slovačíkova, Krnská, Kopřivnická, Beranových, Žacléřská, Prosecká, Listova.

Vjezd je povolený jen vozidlům městské hromadné dopravy, integrovaného záchranného systému, držitelům vjezdových rezidenčních karet v Praze 18 a 19 a zákazníkům provozoven Kbely. Na místě bude situaci monitorovat městská policie.

Metallica v Česku hraje opakovaně, naposledy loni v dubnu vystoupila v pražské O2 areně a fanoušky překvapila, když zahrála a v češtině zazpívala písničku Ivana Mládka Jožin z Bažin.

Nyní vyrazila do Velké Británie a Evropy s WorldWired Tour, které odstartovalo 1. května 2019 v Lisabonu.

Kapelu založil v roce 1981 v Los Angeles Lars Ulrich spolu s Jamesem Hetfieldem. Thrashmetalová kapela získala velký ohlas na desky Ride the Lightning z roku 1984 a Master of Puppets z roku 1986. Druhá z nich se stala prvním metalovým albem, které zařadila americká Kongresová knihovna do Národního registru nahrávek. Mezi hudební superhvězdy katapultovala kapelu deska Metallica (černé album) z roku 1991.