Letadlo ČSA se vrátilo do Prahy kvůli technické závadě

Praha - Cestovní letoun airbus společnosti ČSA do mexického Cancúnu se dnes odpoledne pravděpodobně kvůli technické závadě musel vrátit na letiště v Praze-Ruzyni. Na palubě letadla bylo 193 pasažérů. "Letadlo startovalo v 09:00 ráno, zpět na Ruzyni se vrátilo kolem 14:00. Byl to let ČSA linka OK 6014," uvedla mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková. "Byli jsme někde nad Severním mořem, když nám oznámili, že mají problém s přečerpávací jednotkou paliva a musíme se vrátit do Prahy. Když jsme se ptali, proč nepřistaneme třeba v Oslu, které bylo blíž, řekli nám něco ve smyslu, že mají v Ruzyni své odborníky," řekl jeden z cestujících. Opětovný start čeká mezinárodní let podle všeho v neděli ráno.

"Kapitán se tak rozhodl z bezpečnostních důvodů, kdy palubní přístroj
indikace množství paliva nevykazoval standardní parametry," sdělila mluvčí ČSA Daniela Hupáková. Podle ní posádka jednala v souladu s přísnými bezpečnostními předpisy, které říkají, že při sebemenší odchylce přístrojů či nestandardním chování letadla je nutné stroj odborně prohlédnout a nelze riskovat případné budoucí komplikace během letu přes Atlantik.

Letadlo je nyní podrobováno detailní prohlídce technické jednotky. Cestujícím v Praze bylo poskytnuto občerstvení, klientům, kteří se nacházejí v mexickém letovisku, bude zatím prodloužen pobyt v hotelu.