Dráhy chystají výluky na Pardubicku a Orlickoústecku

Pardubice - České Dráhy od pondělí chystají výluky na Pardubicku a Orlickoústecku. Výluky se týkají tratí Moravany - Holice, Rudoltice v Čechách - Lanškroun, Medlešice - Rosice nad Labem a Letohrad, Jablonné nad Orlicí a Lichkov, informoval Michal Štěpán, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah. Vlaky nahradí autobusové spoje.

Mezi obcí Moravany a Holicemi nepojedou vlaky od pondělí do středy a to od 9:00 do 13:00. Autobusy zastaví u železniční stanice, v Rovni dráhy přistaví autobusy u nákupního střediska. Zpoždění spojů se nepředpokládají.

Od pondělí do středy pojedou autobusy také na trati Rudoltice v Čechách - Lanškroun. Dráhy musejí odstranit škody po červnové vichřici. Výluka je naplánována od 9:00 do 14:00. Zpoždění se očekává do pěti minut. Podle Štěpána návazné spoje v Rudolticích cestující stihnou.

Železničáři potřebují opravit výhybku mezi stanicemi Medlešice - Rosice nad Labem. Výluka potrvá z pondělí na úterý od 22:00 do 4:00.

Stále trvá omezení mezi stanicemi Letohrad, Jablonné nad Orlicí a Lichkov. Práce spojené s elektrifikací a rekonstrukcí tratě budou pokračovat ještě několik týdnů, doprava je zajištěna náhradními autobusy, které jezdí podle železničního jízdního řádu, uvedl Štěpán.