Kvůli sněhu bouraly na jižní Moravě desítky řidičů

Brno/jižní Morava - Silné sněžení dopoledne zkomplikovalo dopravu na jižní Moravě. Policisté a hasiči vyjížděli k desítkám dopravních nehod. Většinou šlo o drobné střety, při nichž nebyl nikdo zraněn. Sněžit by podle meteorologů mělo až do pozdního odpoledne.

Nehoda nákladního auta zkomplikovala už před osmou hodinou ráno dopravu na 184. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Dopoledne byl uzavřený jeden jízdní pruh.

K řadě drobných nehod od rána docházelo i v Brně. Dvě auta se srazila například v ulici Přerovská, v ulici Hády zase havaroval kamion. Nehody se naštěstí obešly bez zranění. „V současné době je dokončován dnešní dopolední kompletní výjezd posypových vozidel, který začal v sedm hodin ráno. Na zásahu se podílelo všech 21 sypačů, které máme k dispozici. Zpluhováno bylo přibližně 250 kilometrů komunikací a spotřebovalo se 310 tun posypového materiálu,“ řekl krátce před 14. hodinou provozní ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák. Dodal, že odpoledne a večer vozy vyjedou do ulic podle potřeby.

No comment: Sníh komplikoval dopravu v Brně (zdroj: ČT24)

Dopoledne se bouralo také ve Vyškově, v ulici Nádražní se srazila dvě auta. K vážnější nehodě tří aut došlo kvůli ledovce a sněžení mezi obcemi Drnovice a Ježkovice na Vyškovsku. Průjezd silnicí byl dopoledne možný jen se zvýšenou opatrností. V Rousínově zase srazilo nákladní auto dopravní značku a částečně uvízlo v příkopě.

No comment: Dnešní nehody na jihu Moravy (zdroj: ČT24)

U Vranova nad Dyjí na Znojemsku se ráno na silnicích tvořily sněhové jazyky. Osobní auto bouralo také ve Hnanicích na Znojemsku.

Na většině hlavních tahů leží rozbředlá vrstva sněhu. Pozor by si měli dávat řidiči především na výše položených místech, která nemohou být kvůli ochraně přírody solena.

Sněžit by podle meteorologů mělo až do pozdního odpoledne. Nepředpokládají však takovou sněhovou kalamitu jako minulý týden, kdy náhle napadlo třicet centimetrů sněhu. S občasným sněžením je nutno počítat až do středy.