Koncert pedagogů ZUŠ v Mníšku pod Brdy

Žáci, jejich rodiče, ale i další milovníci vážné hudby měli v pátek 23. září 2011 možnost poslechnout si historicky první koncert pedagogů Základní umělecké školy Řevnice a Mníšek pod Brdy. Skvělá akustika sálu kláštera v Barokním areálu Skalka ještě podtrhla umělecké výkony a vysokou úroveň vystoupení. Koncert se konal pod záštitou dr. Petra Digrina, starosty města.

Hned v úvodu zaznělo známé Signum S. Susata v kompletním obsazení pedagogického sboru. Představily se i nové paní učitelky, které letos v Mníšku začaly vyučovat. Magdalena Kroupová, klavíristka, nejenže celý podvečer doprovázela ostatní umělce, ale sama také nabídla posluchačům skladby C. Debussyho, s nádherným provedením: známý Svit Luny, dále F. Chopena a jeho Preludium. Jitka Mudrová, sopranistka a učitelka sólového zpěvu, předvedla se svým temperamentem Mozartovo Alleluja, Cacciniho Ave Maria a překrásnou árii G. Giordaniho - Caro mio ben. 

Koncert dramaturgicky připravila vedoucí pobočky Základní umělecké školy v Mníšku paní Iva Bydžovská. „Všichni účinkující se na první koncert naší školy velmi těšili a usilovně cvičili. Byla to skvělá příležitost, jak představit lásku k hudbě žákům, rodičům a široké veřejnosti“, zamýšlí se Iva Bydžovská. Ředitelka školy, MgA.Ivana Junková doplňuje: „Zážitek z vystoupení by se měl, stát pro žáky inspirací ke studiu hry na hudební nástroje a motivací k píli a radosti z umění. Byl to nevšední zážitek plný emocí a krásné, procítěné hudby.“

Miloš Navrátil