AVÍZO: Historický víkend aneb strašidla a mumraje plzeňské 12.-14. 6.

Již popatnácté se tento víkend v Plzni uskuteční dobové slavnosti. Na náměstí Republiky se opět objeví plzeňské cechy - kováři, pekaři, řezníci, pivovarníci v mnoha poutavých představeních, soutěžích… Samozřejmostí bude oblíbené dobové tržiště, hudební a divadelní vystoupení, dětská scéna, kejklíř, pouliční divadlo a další.

Všichni, kteří se nebudou bát a přijdou v sobotu ve strašidelných maskách, se budou moci zúčastnit nejen oblíbeného večerního Vejšlapu plzeňských strašidel, ale i pokusu o překonání stávajícího rekordu v Guinessově knize rekordů o největší počet strašidel na jednom místě. Každý, kdo v sobotu 13. 6. přijde v kostýmu strašidla nebo pohádkové bytosti, může tento rekord pomoci překonat. Registrace bude probíhat po celý den.

Součástí sobotního večerního programu Princezna a drak bude již tradiční ohňostroj. Pestrý program, z něhož si vybere zcela jistě každý návštěvník, bude připraven i na několika dalších scénách v historickém centru města.

Bližší informace na www.nadace700.cz

  • Rudolf II. - generální zkouška na představení Návrat panovníků autor: Alen Kozáková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/925/92405.jpg
  • Přípravy na Historický víkend v Plzni autor: Alena Kozáková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/925/92406.jpg