TÉMA

Technologie hlavního města Prahy

Pražští radní vyměnili dozorčí radu městských společností THMP a PVS

Pražští radní v pozici valné hromady městských společností Technologie hlavního města Prahy (THMP) a Pražské vodohospodářské společnosti (PVS) vyměnili část členů dozorčích rad firem. V případě THMP se to týká čtyř členů ze sedmi, do funkce zvolili stejný počet členů. V PVS jde o pět členů z devíti a do funkce nově zvolili tři členy. Vyplývá to z dokumentů, které v pondělí schválili radní. THMP se starají mimo jiné o veřejné osvětlení a PVS se stará o vodohospodářské sítě.
17. 4. 2023|

Pražští radní zrušili tendr na elektřinu. Příspěvkové organizace nemají pro příští rok zajištěné dodávky

Pražští radní v pondělí zrušili tendr na nákup elektřiny pro hlavní město a jeho příspěvkové organizace v příštím roce. Rozhodli tak z pokynu zastupitelů, kteří minulý čtvrtek neschválili výběr dodavatele. Zatím není jasné, jak bude město nákup pro příští rok řešit, ale je nutné další postup stanovit a provést do konce roku. Radní se podle informací ČTK k problému vrátí ve středu na mimořádném jednání.
19. 12. 2022|

Česko v úterý udělilo Ukrajincům 3600 víz. Nemocnice uprchlíkům nabízejí ubytování

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud přes 245 tisíc víz. V úterý jich přibylo 3600. Informace ve středu na Twitteru zveřejnilo ministerstvo vnitra. Po pondělním nárůstu běženců zhruba o dvě tisícovky se počet nově udělených víz vrátil k podobnému počtu jako koncem minulého týdne. Do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se zapojují nemocnice napříč republikou – nabízejí jim ubytování.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 17:17|

Pražské náplavky letos čekají další úpravy a řada kulturních akcí

Praha plánuje na náplavkách dokončit investice do síťových rozvodů, přidat toalety a lavičky nebo vybudovat mola pro rybáře. Městská firma Trade Centre Praha (TCP) připravuje také větší úpravy části náplavky na smíchovské straně a jedná o umístění kamer a lamp veřejného osvětlení. Letos by se tam měly konat velké kulturní, sportovní nebo gastronomické akce.
12. 1. 2022|