TÉMA

SPOLU pro Prahu

Pražští opoziční zastupitelé kritizují Svobodovo vystupování s černým kašlem

Pražský primátor Bohuslav Svoboda se potýká s černým kašlem. Polemiku vyvolalo, že se s onemocněním a bez respirátoru účastnil jak některých setkání s lidmi, tak i jednání sněmovního zdravotního výboru – s argumentem, že bere antibiotika a už není infekční. Debata o vhodnosti, nebo nepřijatelnosti takového jednání se mezitím rozproudila na magistrátu hlavního města mezi politiky pražské radniční koalice a opozice. Ta bude chtít téma otevřít v příštím týdnu na jednání zastupitelstva hlavního města.
15. 3. 2024|

Vedlo se výběrové řízení na koaličního partnera, komentuje Hřib patovou situaci v metropoli

Úřadující pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) ve čtvrtečních Událostech, komentářích mimo jiné řekl, že povolební vyjednávání v metropoli, které dosud neskončilo, se protáhlo kvůli tomu, že se „vedlo výběrové řízení na koaličního partnera“. Předseda zastupitelského klubu SPOLU pro Prahu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) Zdeněk Zajíček (ODS) zopakoval, že cílem uskupení zůstává i nadále koalice na vládním půdorysu.
4. 11. 2022|

V hlavním městě zvítězila ODS s lidovci a TOP 09, jednání o koalici mohou být komplikovaná

V Praze v komunálních volbách zvítězilo uskupení SPOLU pro Prahu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) s téměř 25 procenty hlasů před ANO (přes 19 procent), Piráty (17,7 procenta) a Prahou sobě (bezmála 15 procent hlasů). Povolební vyjednávání nejspíš budou komplikovaná, různé subjekty totiž chtějí primárně „mluvit“ jen s některými stranami.
24. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 06:16|

ČT zveřejnila průzkum volebního potenciálu v největších městech

Největší volební potenciál v největších městech ukázal nejnovější průzkum, který společnosti Data Collect a Kantar zpracovaly pro Českou televizi. Volební potenciál ukazuje, kolik procent by mohlo dané uskupení získat, pokud by ho volili všichni ti, kteří o něm teď před volbami uvažují. Suma volebních potenciálů proto může přesáhnout sto procent, člověk rozhodující se mezi volbou například dvou subjektů je potenciální volič obou z nich.
4. 9. 2022Aktualizováno4. 9. 2022, 20:01|

Změňte přístup, nebo pocítíte újmu, varoval čínský velvyslanec Prahu. Petříčkovi se výhrůžky nelíbí

Vypovězení smlouvy mezi Prahou a Pekingem označilo čínské velvyslanectví v Česku za narušení důvěry a poškození čínsko-českých vztahů. Velvyslanec Čang Ťien-min vyzval magistrát ke změně přístupu. V opačném případě podle něj pocítí újmu svých vlastních zájmů. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) vyjádření kritizoval, do diplomacie podle něj výhrůžky nepatří. Podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) nelze mluvit o partnerství, když druhá strana otevřeně vyhrožuje.
9. 10. 2019Aktualizováno9. 10. 2019, 13:41|