TÉMA

Sokolovsko

Lidé z obcí na západě Čech si stěžují, že se do krajiny rozlévá znečištěná voda. Na doly podali stížnost

Občanské spolky ze tří obcí Sokolovska a Karlovarska podaly stížnost k České inspekci životního prostředí (ČIŽP) na tamní kaolinové doly. Tvrdí, že z nich opět unikají kaly a znečištěná důlní voda do potoků a lesů. Společnost Sedlecký kaolin problémy přiznává, už v minulosti od inspektorů několik pokut za překročení limitů dostala.
23. 2. 2024|

Domácnosti na Sokolovsku trápí časté havárie horkovodu. Příčinou si technici nejsou jistí

Třikrát během dvou měsíců zůstalo bez tepla dvacet tisíc domácností na Sokolovsku v Karlovarském kraji. Technici Karlovarské teplárenské, která horkovod provozuje, zatím nevědí, co je příčinou tak častého praskání potrubí. Obyvatelé se proto obávají, že se havárie a s tím spojené výpadky dodávek tepla budou dál opakovat.
12. 2. 2024|

Vláda projedná cílená opatření v Karlovarském a Královéhradeckém kraji, řekl Hamáček

Šéf Ústředního krizového štábu a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) po jednání štábu uvedl, že vláda bude řešit opatření v covidem nejvíce postižených regionech Česka – v Karlovarském a Královéhradeckém kraji. Ústřední krizový štáb řešil také návrat části žáků do lavic, který by měl být podmíněn jejich testováním. Do škol by se podle Hamáčka měli maturanti vrátit 1. března.
10. 2. 2021Aktualizováno10. 2. 2021, 20:09|

Teploty v Čechách klesly nad ránem výjimečně pod minus 20 stupňů, v Jeseníkách hrozí značné nebezpečí lavin

Na západě Čech klesly v neděli nad ránem teploty na některých místech i pod minus 20 stupňů Celsia. Mrzlo hlavně v Podkrušnohoří, například na Rolavě na Karlovarsku nebo v Jelení klesly ráno teploty i k minus 22 stupňům, vyplývá z aktuálních údajů Českého hydrometeorologického ústavu. V Jeseníkách byl vyhlášen třetí lavinový stupeň z pětibodové škály, který znamená značné nebezpečí.
17. 1. 2021|

Vystačí si ekonomika Karlovarského kraje s lázněmi a potřebuje region vysokou školu? Debatovali lídři kandidátek

Pandemie koronaviru dopadla na lázeňský sektor v Karlovarském kraji. Lídři kandidátek pro říjnové krajské volby hovoří o nutnosti rozšířit záběr regionu, aby na lázeňství nebyla jeho ekonomika tolik závislá. Pomoci by tomu mohlo vysokoškolské vzdělání, které má v kraji udržet mladé a vzdělané lidi. Uchazeči o hejtmanství diskutovali také o tom, jak do západního cípu Česka přilákat turisty.
10. 9. 2020|