TÉMA

Přední Výtoň

Spolek musí vyklidit Vítkův hrádek, rozhodl soud

Českokrumlovský soud rozhodl o vyklizení Vítkova hrádku. Ten je nejvýše položenou zříceninou v Česku. Přední Výtoň, která je majitelem památky, podala žalobu na Spolek přátel Vítkova hrádku. Ten ho měl v pronájmu skoro 25 let. Obec požadovala odstranění vyhlídkové plošiny a dalších dřevěných konstrukcí, což se nestalo.
15. 3. 2024|

Romantická zřícenina nad Lipnem nutně potřebuje opravu. Obec shání peníze ve sbírce

Přední Výtoň na Českokrumlovsku se snaží sehnat prostřednictvím veřejné sbírky peníze na opravu nejvýše položené hradní zříceniny v Česku – Vítkova hrádku. Potřeba je deset milionů korun, především je nutné vyměnit vyhlídkovou plošinu. Ta je v tak špatném stavu, že ji museli na podzim uzavřít.
7. 2. 2024|

Energetici už téměř všude obnovili dodávky proudu po středeční noční bouřce. Trvají omezení na železnici

Energetici opravili po bouřce, která zasáhla Česko v noci z úterý na středu, téměř všechny poruchy a obnovili dodávky proudu. Několik desítek odběratelů zatím ještě zůstává bez elektřiny v Přední Výtoni na Českokrumlovsku, distribuční firma EG.D pracuje na odstranění závad. Dále také platí některá omezení na železnici na Vysočině.
1. 7. 2021|

V Česku se topí moc lidí. Záchranáři se je snaží varovat před často zbytečnými riziky

V posledních dnech se v Česku utopilo několik lidí – včetně jednoho dítěte. Právě na ty nejmenší se zaměřil projekt U vody bez nehody, na kterém spolupracují vodní záchranáři. Upozorňují ale, že pobyt ve vodě může být riskantní pro všechny.
28. 7. 2019|

Na Lipně by se mohly o víkendu otevřít bruslařské okruhy, led postupně sílí

Bruslení na zamrzlé lipenské přehradě ještě není zcela bezpečné. Aktuální mrazy sice pomohly a led postupně sílí, ale na hromadné bruslení to zatím nestačí. Dobrovolníci teď připravují okruhy na třech místech přehrady, které by mohli otevřít už o víkendu. Celou ledovou magistrálu ale zatím nezprovozní.
25. 1. 2019|