TÉMA

Pohlavní styk

„Ne znamená ne.“ Změna definice znásilnění prošla ve sněmovně prvním čtením

Vymezení znásilnění v trestním zákoníku se možná změní ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk. Předpokládá to vládní novela, kterou v úvodním kole podpořila sněmovna. Předloha upravuje také pohled na sexuální praktiky s dětmi do dvanácti let věku. Soudy by je měly vždy pokládat za znásilnění nebo sexuální útok, nikoliv za mírněji trestané pohlavní zneužití. Novelu nyní čeká posouzení v ústavně-právním výboru.
7. 2. 2024Aktualizováno7. 2. 2024, 21:33|

Při pohlavním styku zemře každý třístý člověk. Mnohem častěji muži než ženy, ukázal rozsáhlý výzkum

Smrt při pohlavním styku je součástí mnoha vtipných situací ve filmu i literatuře. Podle nové španělské studie jde ale o poměrně rozšířený problém, který postihuje spíše muže ve vyšším věku.
2. 1. 2024|

„Ne znamená ne.“ Vláda schválila změnu definice znásilnění, opouští podmínku použití násilí

Vláda ve středu schválila změnu definice znásilnění. Trestní předpisy by měly opustit koncept znásilnění jako silou vynuceného pohlavního styku a nahradit ho konceptem pohlavního styku nesouhlasného. O schválení novely připravené ministerstvem spravedlnosti informovali Piráti v tiskové zprávě.
20. 12. 2023|
Doporučujeme

Nová antikoncepce pro muže dočasně paralyzuje spermie. Testy na myších byly úspěšné

Ochrana před početím je v současné době převážně v rukou žen. Mohla by to změnit první antikoncepce pro muže, která pomocí chemie účinkuje velmi rychle a bez vedlejších účinků. Vědci jsou s prvními výsledky na myších nadmíru spokojení.
15. 2. 2023|