TÉMA

Petr Moravec

Krizi dostupného bydlení má pomoci řešit novela zákona, zatím ale na ní nepanuje shoda

V Česku stále není dostatek dostupného bydlení. Vláda chce proto výstavbu nových bytů podpořit osmi miliardami korun. Peníze mají získat hlavně obce, které svépomocí budují nájemní bydlení jen těžko. S bytovou krizí má pomoci také speciální zákon o dostupném bydlení. Cílit má hlavně na lidi z nízkopříjmových rodin. Ministři se na něm ale zatím neshodli.
1. 6. 2024|

Železnici čeká nový jízdní řád. Díky opraveným úsekům některé vlaky zrychlí

V neděli 11. prosince se bude měnit jízdní řád na železnici, na několika hlavních trasách přinese výrazné zrychlení. Je to hlavně díky tomu, že Správa železnic momentálně dokončuje několik velkých stavebních projektů. Dopravci ale upozorňují, že problémů se spolehlivostí vlaků neubude, právě kvůli dalším velkým výlukám.
1. 12. 2022|

Autobusový dopravce opět zrušil desítky spojů v Pardubickém kraji. Prázdninový provoz situaci nezlepšil

Téměř devadesát autobusových spojů v pondělí v Pardubickém kraji zrušila společnost BusLine, uvedl krajský organizátor dopravy firmy Oredo Petr Moravec. Dopravci se tak kvůli dlouhodobému problému s nedostatkem řidičů nepodařilo obnovit všechny objednané spoje v kraji. Během léta přitom mělo dojít ke zlepšení situace, ani s prázdninovým jízdním řádem se ale počet zrušených autobusových spojů nesnížil.
4. 7. 2022|