TÉMA

Parkovací místa

Parkování může obyvatelům Prahy výrazně zdražit, o vyšších poplatcích uvažuje magistrát i některé radnice

Řada českých měst řeší problém, že se v jejich ulicích pohybuje víc aut, než tam je parkovacích míst. Mnoho radnic vidí jediné řešení – zdražit a lidi tak od používání aut odrazovat. Teď to řeší v Praze 7, kde zastupitelstvo uvažuje o zvednutí roční platby za rezidenční kartu z dvanácti set na 9 600 korun. Radnice chce rozhodnout po anketě, kterou spojila s volbami do Evropského parlamentu příští týden. Problémy s parkováním jsou ale pochopitelně i jinde.
31. 5. 2024|

Praha chce snížit minimální počty parkovacích stání u nových domů

Pražský magistrát chce snížit minimální počet parkovacích míst, který musí stavebníci podle Pražských stavebních předpisů (PSP) budovat u nových rezidenčních domů. Návrh novely předpisů schválili radní města, připomínkovat jej budou městské části. Ve velké části centra města by podle návrhu bylo možné stavět bytové domy bez parkovacích míst. Cílem je podle vedení magistrátu snížení cen bydlení a podpora udržitelného rozvoje města.
17. 10. 2022|

Břeclav má nový územní plán. Díky němu vzniknou byty, kanceláře i nová parkovací místa

Zastupitelé Břeclavi odsouhlasili zásadní změny územního plánu. Díky nim se bude moct uskutečnit hned několik projektů – vzniknout mají například nová parkovací místa nebo více než desítka bytů. Na schválení čekala zhruba šedesátka drobných podnětů od města, obyvatel i podnikatelů. Nový územní plán schválili zastupitelé po dlouhých pěti letech jednání.
19. 8. 2022|