TÉMA

Olbrachtova

Stavba metra D na Nové Dvory možná přijde o zhotovitele. ÚOHS jeho výběr nepravomocně zrušil

Pro metro D mezi Olbrachtovou a Novými Dvory si možná bude muset pražský dopravní podnik znovu vybrat zhotovitele. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nepravomocně zrušil původní výběr vítěze. Dopravní podnik oznámil, že proti rozhodnutí podá rozklad. Třicetimiliardovou zakázku chtěl přidělit sdružení firem kolem Subterry, antimonopolní úřad mu to již dříve znemožnil předběžným opatřením. Na výběr zhotovitele si stěžovalo sdružení kolem společností Porr a Vinci, které nabídlo nižší cenu, ale dopravní podnik ho z tendru vyloučil pro nesplnění podmínek. Firma Subterra s rozhodnutím úřadu také nesouhlasí, naopak společnost Porr jej vítá.
16. 1. 2024|

Stavbě metra na Nové Dvory brání další předběžné opatření

Stavba pražského metra D mezi Olbrachtovou a Novými Dvory se dál odkládá. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal další předběžné opatření, které znemožňuje dopravnímu podniku uzavřít smlouvu se zhotovitelem úseku, kde se mělo začít pracovat letos v říjnu. Podle webu Seznam Zprávy má antimonopolní úřad pochybnosti o pravdivosti některých údajů, které uvedla společnost Subterra, již si dopravní podnik vybral v soutěži.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 14:44|

Metro D vyzdobí výtvarníci Nepraš a Kokolia. Podle náměstka pro dopravu má být metro výkladní skříní

Stanici metra D na pražské Pankráci by měla ozdobit umělecká práce Jakuba Nepraše, o výzdobu sousední stanice Olbrachtova se postará Vladimír Kokolia. Rozhodla o tom výtvarná soutěž, kterou městský dopravní podnik vypsal po kritice původních architektonických návrhů stanic metra D.  Výtvarná soutěž bude pokračovat na podzim, kdy chce dopravní podnik najít autory výzdoby pro zbývající tři stanice prvního úseku trasy D.
25. 7. 2019|