TÉMA

Karlovaráci

Opravy stadionu v Karlových Varech odhalily letité nedodělky, město možná podá žalobu

Podáním žaloby zřejmě skončí 19 let stará rekonstrukce atletického stadionu v Karlových Varech. Potvrdilo to vedení města. Na hrubé nedostatky a špatně provedené práce svých předchůdců přišla stavební firma, která provádí opravy areálu nyní. Stavba se tak prodražila a o rok prodloužila, což komplikuje činnost místních atletických klubů.
16. 11. 2023|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

V Karlových Varech vznikne koalice ANO, Karlovaráků a SPOLU. Strany podepsaly memorandum

V Karlových Varech vznikne koalice vítězného ANO, Karlovaráků a SPOLU. Strany už podepsaly memorandum o spolupráci. Nyní budou připravovat koaliční smlouvu a program na následujících čtyři roky. Strany budou mít v zastupitelstvu 23 z 35 členů. Koalice v čele města se proti předchozím rokům téměř nezměnila, znovu ji tvoří stejné strany, jen složení rady bude mírně odlišné v důsledku posílení ANO.
27. 9. 2022|

Volby v Karlových Varech vyhrálo ANO, má 14 mandátů

Komunální volby v Karlových Varech vyhrálo ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 35 členů. Druzí skončili Karlovaráci s pěti mandáty. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Voleb se zúčastnilo 37,67 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 23:32|

Karlovarská Volba pro kraj se štěpí v názoru na vyjednávání, část chce odejít z bloku

Koalice Volba pro kraj + Karlovaráci, která v krajských volbách získala tři mandáty, se názorově rozštěpila. Část Karlovaráků chce odejít z trojbloku se STAN a Piráty a jednat samostatně. Předseda Karlovaráků, lídr kandidátky a člen společného vyjednávacího týmu Josef März chce spojenectví se STAN a Piráty zachovat, oproti tomu místopřeseda Karlovaráků Miroslav Vaněk považuje trojblok za nefunkční projekt.
9. 10. 2020|