TÉMA

Jižní Asie

Jižní Korea čeká hlavní nápor tajfunu, přerušila část dopravy i průmyslu

Japonsko a Jižní Korea se vypořádávají s tajfunem Khanun. Země kvůli němu částečně zastavily leteckou i železniční dopravu a některé firmy přerušily výrobu. Korea vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti, nejhorší počasí čeká během čtvrtka. Na Japonsko míří nová bouře.
9. 8. 2023|

Milion dětí zemře po porodu zbytečně. Vědci představili sérii opatření, která by tomu mohla zabránit

Zbytečně mnoho dětí se po celém světě rodí příliš malých anebo moc brzy, upozorňuje série odborných článků, které vyšly v časopise The Lancet. Přišly současně s návrhem na deset opatření, která by mohla levně a přitom účinně zachránit milion dětských životů ročně.
9. 5. 2023|

Od úterý je na světě víc než osm miliard lidí

Od úterý žije na planetě Zemi oficiálně přes osm miliard lidí, což je víc než kdykoli v historii. Překročení nového milníku oznámila Organizace spojených národů (OSN), která globálně mapuje statistiky porodnosti a úmrtnosti. Zvláště země s průměrně velmi mladou, či naopak stárnoucí populací v tomto ohledu řeší, díky jakým zdrojům se rostoucí lidstvo uživí.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 17:43|

Soud potvrdil dvanáctileté vězení pro malajsijského expremiéra stíhaného za korupci

Malajsijský odvolací soud ve středu potvrdil dvanáctiletý trest vězení expremiérovi Najibu Razakovi, který je spojen s korupční kauzou vytunelování státního investičního fondu 1MDB. Verdikt zmařil Razakovy naděje, že se vrátí na politickou scénu, napsala agentura Reuters.
8. 12. 2021|