TÉMA

Jetětice

Podařilo se uhasit požár lesa na Písecku, škoda je předběžně 10 milionů

Předběžný odhad škod po požáru čtyřiceti hektarů lesa u Jetětic na Písecku je deset milionů korun. Hořet začalo v sobotu, od neděle mají hasiči požár pod kontrolou. Zasahovali i celou noc z neděle na pondělí, konec zásahu odnámili před šestou odpoledne. Na místě zůstávají kvůli dohledu tři cisterny.
17. 7. 2023Aktualizováno17. 7. 2023, 18:01|

Požár na Písecku je pod kontrolou, ten na Sokolovsku hasiči zlikvidovali

Požár u Jetětic na Písecku, který zasáhl zhruba čtyřicet hektarů lesa, mají hasiči pod kontrolou. Plameny se nešíří, dohašování ale může trvat několik dní. Pět hasičů se při zásahu zranilo, pomáhají tři vrtulníky. Zásah hasičů na Sokolovsku u požáru lesa už končí, po večerní kontrole dohašují poslední menší ohniska.
16. 7. 2023Aktualizováno16. 7. 2023, 22:52|

Na Písecku hoří třicet hektarů lesa, hasiči požár zatím nemají pod kontrolou

Třetí stupeň požárního poplachu vyhlásili jihočeští hasiči kvůli požáru u obce Jetětice na Písecku. Hoří tam přes třicet hektarů lesa, zasahují hasiči ze sedmi stanic hasičského sboru Jihočeského kraje a sedmnácti jednotek dobrovolných hasičů. Vyžádali si i letecké hašení a výpomoc hasičů Středočeského kraje. Zatím nemají požár pod kontrolou. Je to nejrozsáhlejší požár v kraji za několik měsíců. Je pravděpodobné, že hasiči povolají další posily, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. „Budeme hasit minimálně celou noc, řekla bych i několik dní,“ prohlásila.
15. 7. 2023|