TÉMA

Ivano-Frankivsk

Útok Rusů v Charkově má tři oběti. Zasáhli i bytový dům

Nejméně tři lidé zahynuli a dalších více než padesát utrpělo zranění při ruském vzdušném útoku na Charkov, uvedli ukrajinští činitelé. Rusové zasáhli v druhém největším ukrajinském městě bytový dům. V noci na sobotu ruské ostřelování ve třech ukrajinských regionech poškodilo energetickou infrastrukturu a zranilo nejméně dva zaměstnance jedné z elektráren, informovalo ukrajinské ministerstvo energetiky.
22. 6. 2024Aktualizováno22. 6. 2024, 22:03|

Tisíce ukrajinských středoškoláků nechodí do českých škol. Nepomohly ani stamiliony od státu

V Česku pobývá odhadem dvacet tisíc mladých Ukrajinců, kteří nechodí na zdejší střední školy, ač na to mají věk. Stát sice vyčlenil 200 milionů korun na skupiny, kde by se mohli na studium v tuzemsku adaptovat, zájem o ně je ale malý. Většina mladých uprchlíků se tak dál vzdělává na dálku v domovských školách na Ukrajině. I když je to kvůli válce mnohdy složité.
19. 11. 2022|

Rusové chtějí údery na západ Ukrajiny skoncovat s tamním letectvem, vypíchli odborníci

Válka na Ukrajině trvá už šestnáctý den a útoky neutichají. Bombardování se rozšířilo i na západ země, kde ničilo leteckou infrastrukturu. U Kyjeva se kolona ruských tanků a další techniky přiblížila k hlavnímu městu, dál také sílí vzájemné obviňování z plánu na použití chemických a biologických zbraní. Válka už překračuje ukrajinské hranice. Podle kyjevské vlády ruské letadlo zaútočilo na běloruskou vesnici – údajně proto, aby to Minsk vtáhlo do konfliktu. Běloruské ministerstvo obrany informaci popřelo. V 90' ČT24 situaci rozebírali bývalý velitel speciálního oddělení SOG Lumír Němec a Jan Kofroň z Institutu politických studií Univerzity Karlovy.
11. 3. 2022|