TÉMA

Hodinky

Rolexgate hýbe Peru. Rezidenci prezidentky otevřeli policisté beranidlem

Historicky první peruánská prezidentka Dina Boluarteová měla podle představ mnoha obyvatel jihoamerické země vyvést zemi z krize. Mandát vykonává teprve 16 měsíců, ale aktuálně čelí tlaku, aby podala demisi. Nedokázala totiž prozatím uspokojivě vysvětlit, kdy a jak získala kolekci velmi drahých hodinek.
3. 4. 2024|

Lupiči ujeli na koloběžce. Škoda v pražském zlatnictví dosahuje dvaceti milionů

Na zhruba dvacet milionů korun byla předběžně vyčíslena škoda po sobotní loupeži luxusních hodinek v Praze. Trojice ozbrojených pachatelů si odnesla asi pětasedmdesát hodinek. Uvedl to mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Policisté po lupičích stále pátrají a prosí o pomoc při hledání zločinců i veřejnost.
16. 1. 2022|

Prodejci očekávají nápor zákazníků s nevhodnými dárky. Někteří to chtějí lidem zjednodušit

Obchodníci v Česku očekávají od pondělka nápor zákazníků, kteří vyrazí na povánoční slevy, ale také vracet nevhodné dárky. I na druhý svátek vánoční byly totiž uzavřené obchody s rozlohou nad 200 metrů čtverečních kromě lékáren či čerpacích stanic. V případě nákupů on-line mají lidé na vrácení zboží ze zákona až dva týdny. Někteří obchodníci ale lhůtu prodloužili, dokonce i ti v kamenných prodejnách.
27. 12. 2021|

Primky a další časoměrná zařízení vystavuje Technické muzeum v Brně. Kolekce patří sběrateli

Jednu z nejrozsáhlejších sbírek hodinových mechanismů vystavuje ode dneška Technické muzeum v Brně. Kolekci shromáždil Libor Hovorka a zahrnuje náramkové, kapesní i kuchyňské hodiny značky Prim i dalších českých a československých výrobců, například někdejšího národního podniku Chronotechna, Elektročasu Praha a Elchronu Polná.
6. 9. 2021|

Už je čas... oslavit narozeniny. Hodinky Prim začaly tikat před sedmdesáti lety

V socialistickém Československu byla značka Prim téměř synonymem pro náramkové hodinky. Jejich historie se začala psát před sedmdesáti lety, 6. listopadu 1949, když v Novém Městě nad Metují vznikla pobočka národního podniku Chronotechna, který už ve Šternberku vyráběl budíky a nástěnné hodiny.
6. 11. 2019|

Italští Bonnie a Clyde. Policie po letech dopadla dvojici, která parazitovala na slávě Clooneyho

Thajská policie ve spolupráci s Itálií zatkla podvodníka vydávajícího se za amerického herce George Clooneyho. Společně s ním zadrželi i jeho manželku. Interpol po nich pátral sedm let. Díky tomu získali přezdívku italští Bonnie a Clyde. Dvojice Clooneyho jméno zneužila při propagaci nové módní značky a investory tak připravila o miliony korun.
18. 6. 2019|