TÉMA

David Beke

Řidiči v Jihlavě se snaží parkovat, kde se dá, hlavně zadarmo. Město chystá změny

Řidiči v Jihlavě se snaží „za každou cenu“ najít bezplatné místo k parkování. Často svá auta odstaví i na místech, která k dlouhodobému stání určena nejsou, například u škol nebo supermarketů. Reagují tím na nový parkovací systém, který Jihlava v centru města zavedla před půl rokem. Například supermarkety teď chtějí na svá parkoviště instalovat závory.
28. 11. 2023|

Jihlava „odškodní“ majitelku dalšího domu kvůli výstavbě multifunkční arény

Jihlavská radnice poskytne peníze na ochranná opatření kvůli stavbě arény dalšímu bytovému domu v blízké ulici Tyršova. Majitelce objektu v úterý zastupitelé města schválili příspěvek 750 tisíc korun. Částka navazuje na dotaci, již zastupitelstvo schválilo před měsícem pro sousední tři domy ve stejné ulici, jejichž obyvatelé podali námitky k vydání demoličního výměru. Horácká multifunkční aréna (HMA) za 1,9 miliardy bude stát na místě nynějšího zimního stadionu, který nechá město zbourat.
20. 6. 2023|

V Jihlavě odchází Piráti a Fórum do opozice, o koalici jedná ANO s ODS a lidovci

V Jihlavě budou jednat o koalici už jen ANO a ODS s lidovci, tedy dvě uskupení, která získala v komunálních volbách nejvíc hlasů. Zástupci těchto stran řekli, že se sejdou v neděli. O výsledku by měli informovat v pondělí dopoledne. Uskupení Pirátů a Fóra odchází do opozice. V sobotu to sdělila primátorka Karolína Koubová, která společnou kandidátku vedla. Ustavující zasedání městského zastupitelstva začne v pondělí hodinu po poledni.
22. 10. 2022|