TÉMA

Christopher Luxon

Státníci gratulují Starmerovi, Zelenskyj také poděkoval Sunakovi

Premiér Petr Fiala (ODS) předpokládá, že britská zahraniční politika po volebním vítězství labouristů nedozná změn. Chce dál rozvíjet vztahy mezi Českem a Velkou Británií. Ministerský předseda soudí, že se nezmění ani britská podpora Ukrajiny. Šéfovi labouristů Keirovi Starmerovi gratuloval k vítězství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který také poděkoval Rishimu Sunakovi za podporu své vlasti, i řada dalších zahraničních státníků včetně francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, šéfa Evropské rady Charlese Michela nebo kanadského premiéra Justina Trudeaua.
před 8 h hodinami|

Zákaz kouření budoucích generací na Novém Zélandu se nekoná. Vláda rozhodla o jeho zrušení

Nová koaliční vláda Nového Zélandu, vedená premiérem Christopherem Luxonem, plánuje v úterý zrušit zákon zakazující tabákové výrobky pro budoucí generace. Ten loni přijala vláda bývalé premiérky Jacindy Ardenové. Zrušení zákona kritizují odborníci i lékaři, podle nich povede jen k dalším úmrtím a zdravotním komplikacím obyvatelstva.
27. 2. 2024|

Novozélandská premiérka Ardernová odstoupí z funkce, nemá už prý dost sil. Slíbila snoubenci, že se konečně vezmou

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová oznámila, že nejpozději 7. února odstoupí z čela vlády a již se nebude ucházet o další mandát. Řekla to v projevu před stranickými kolegy. Parlamentní volby slíbila svolat na 14. října. Její dosavadní působení ocenil šéf novozélandské opozice Christopher Luxon nebo australský premiér Anthony Albanese.
19. 1. 2023Aktualizováno19. 1. 2023, 10:32|