TÉMA

Bytová krize

Německo se potýká s bytovou krizí, vláda se ji snaží řešit i střešní přístavbou

Jedním z problémů, se kterými se v tuto chvíli potýká Německo, je dostupnost bydlení. V zemi aktuálně chybí až sedm set tisíc bytů. Problém slíbila vyřešit vláda kancléře Olafa Scholze, podle níž má každým rokem ve spolkové republice vzniknout až čtyři sta tisíc nových bytů. Cíl se však kabinetu kvůli rostoucím cenám materiálů příliš nedaří. Hledá proto i jiné cesty, jako je třeba přistavení dalších pater na panelové domy.
5. 2. 2023|

Reportérka Deníku Referendum jako první Češka získala jednu z Evropských novinářských cen

Česká novinářka a zástupkyně šéfredaktora Deníku Referendum Gaby Khazalová získala jako první Češka Evropskou novinářskou cenu. Ocenění v jedné ze čtyř vyhlašovaných kategorií si spolu s kolegy z dalších zemí odnesla za projekt Města v pronájmu, kterým skupina médií zmapovala vlastnickou strukturu nemovitostí ve velkých evropských městech, jež zasáhla bytová krize. Cenu od roku 2013 uděluje sdružení vlastníků evropských médií.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 19:56|

Lidé více volí nájemní bydlení, developeři se trendu začínají přizpůsobovat

Kvůli drahým hypotékám i bytům se na realitním trhu rýsuje změna. Roste počet lidí, kteří chtějí dlouhodobě žít v nájemním bytu. Ve městech se dokonce začínají stavět bytové domy určené pouze k pronájmu.
26. 11. 2021|
Interview ČT24

Praha musí začít stavět družstevní byty, říká radní pro bydlení. A chce údaje o Airbnb

Praha chce spustit výstavbu „svých“ družstevních bytů. V Interview ČT24 to uvedla radní pro bydlení Hana Kordová Marvanová (za STAN), podle které by se tak aspoň částečně mohla v metropoli odblokovat krize na bytovém trhu. Větší přehled by Praha ráda měla i o bytech, které se pronajímají přes platformu Airbnb.
20. 9. 2019|