TÉMA

Alexej Mordašov

Přední německý novinář měl brát peníze od oligarchy s vazbou na Kreml. Televize NDR zvažuje právní kroky

Německá veřejnoprávní televize NDR zvažuje právní kroky vůči dokumentaristovi Hubertu Seipelovi. Novinář, který je známým expertem na Rusko, získal řadu prestižních cen. Nedávno uniklé finanční dokumenty z Kypru ale ukázaly, že dostal z Ruska za knihy o šéfovi Kremlu Vladimiru Putinovi vyplaceno v přepočtu patnáct milionů korun.
18. 11. 2023|

Ruští oligarchové nepřicházejí jen o jachty. Chybí jim západní trh

Ruským oligarchům přibývají potíže. Západním zemím se daří efektivněji zabavovat a mrazit jejich majetek, i když ho řada z nich ukrývá mimo dosah amerických nebo unijních úřadů. Sankce se projevují i v příjmech ruských průmyslových impérií, přestože Moskva tvrdí, že odbytiště podniky najdou na asijském trhu. Tamní zákazníci ale žádají slevy.
9. 6. 2022|

Evropské státy zabavují majetek ruských oligarchů. Kvůli sankcím přišli o jachty i středomořské vily

Italská policie zabavila vily a jachty v hodnotě nejméně 140 milionů eur (asi 3,6 miliardy korun) čtyřem vysoce postaveným Rusům, kteří byli po útoku Moskvy na Ukrajinu zařazeni na sankční seznam Evropské unie. Mezi oligarchy, na které sankce dopadly, je například jeden z nejbohatších Rusů Alexej Mordašov nebo moderátor státem ovládané televizní stanice Vladimir Solovjov.
5. 3. 2022Aktualizováno5. 3. 2022, 12:47|