Desetiměsíční podmínka. Trest pro Poláka za výstřel na Masters of Rock

Podmíněný trest uložil soud cizinci, který v pátek časně ráno opilý ohrožoval plynovou pistolí návštěvníky festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Za výtržnictví a nebezpečné vyhrožování soud o víkendu čtyřiačtyřicetiletého polského občana trestním příkazem potrestal odnětím svobody na deset měsíců s podmíněným odkladem na dva roky.

Incident se zbraní se odehrál v pátek kolem 2:30, kdy muž v tábořišti festivalu podle mluvčího Okresního soudu ve Zlíně Davida Kolumbera zamířil zbraní na skupinku čtyř lidí. „Poté ruku s pistolí zvedl směrem nahoru a vystřelil,“ uvedl mluvčí. Při střelbě nebyl nikdo zraněn.

Policisté letos na festivalu řešili šest trestných činů. Podle policejní mluvčí Lucie Javoříkové šlo především o krádeže. Staly se i dvě dopravní nehody, při kterých byli sraženi chodci. „Naštěstí neutrpěli vážná zranění,“ sdělila mluvčí.

Události: Zákaz kouření ani hluku se festivalů netýká, EET jen některých prodejců (zdroj: ČT24)

Terčem zlodějů se staly v prvních hodinách festivalu stany. Ze dvou desítek z nich zmizely mobilní telefony, peněženky s doklady a penězi. Celková škoda přesáhla 100 000 korun. Dosud neznámému pachateli za to hrozí dva roky vězení. Stejný trest hrozí i pachateli, který se vloupal ve Vizovicích do garáže a ukradl z ní 24 kartonů cigaret různých značek v hodnotě přesahující 20 000 korun.

Na co nejklidnější průběh festivalu dohlížely desítky policistů. „Celkem přistihli osm řidičů pod vlivem alkoholu, jeho hodnota ale nepřekročila jednu promile. Dva řidiči byli pozitivní na drogy,“ řekla Javoříková. Řidiči měli po celou dobu festivalu možnost vyzkoušet si na policejní stanici, zda jsou pod vlivem alkoholu. Využily ji desítky motoristů.

Především na začátku festivalu se policisté museli zabývat také špatným parkováním návštěvníků, kteří svá vozidla odstavovali na místa, kde je to zakázané. Hlídky tak udělily 120 pokut.