Volfová: V europarlamentu chceme novu frakci – Slovanský klub

Praha – Strana Česká suverenita míří do evropských voleb s plánem ustavit v europarlamentu novou frakci založenou na příslušnosti ke slovanským národům – Slovanský klub. V rozhovoru pro ČT24 to řekla Jana Volfová, předsedkyně České suverenity a zároveň jednička na její evropské kandidátce. Nová formace by podle ní měla hájit národní zájmy jednotlivých států před libovůlí Bruselu a usilovat o návrat fungování EU do doby před Lisabonskou smlouvou.

Volfová: 40 000 bruselských úředníků? K čemu? (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Podle Volfové by se Evropská unie měla vrátit k myšlenkám Evropského hospodářského společenství, „k volnému transferu kapitálu, zboží“ bez zátěže 40 000 úředníků a jejich nařízení. Česká suverenita v této souvislosti rovněž dlouhodobě kritizuje Lisabonskou smlouvu, varuje před tím, že by na jejím základě mohl Brusel Česku stanovit kvótu na migranty, které by země musela přijmout. Hrozbu spatřuje i v islamizaci Evropy a chce jí zabránit důsledným dodržováním zákonů jednotlivých členských států. „Tření v Evropě vyvolávají Arabové, kteří se zde výrazným způsobem snaží prosazovat svůj zákon šaría,“ tvrdí Volfová.

Na kampaň před volbami do EP strana vyčlenila 50 tisíc, ráda by získala jedno až dvě křesla. V Evropském parlamentu by se pak Volfová ráda zasadila o vznik nové frakce založené na příslušnosti k slovanským národům. „Vznik Slovanského klubu by měl konvenovat těm poslancům, kteří mají slovanské základy a jde o jejich národní zájmy a o to ubránit svou suverenitu,“ prohlásila Volfová.