Vandas: Imigranti ohrožují naši identitu, rozpustíme se v evropském moři

Praha – „Pryč z Evropské unie“ – tak zní hlavní heslo Dělnické strany sociální spravedlnosti – NE diktátu Bruselu. Strana chce v Evropském parlamentu bojovat zejména proti „přivandrovalcům“, tedy lidem pocházejícím z bývalých sovětských republik. V profilovém rozhovoru na ČT24 to uvedl lídr strany pro evropské volby Tomáš Vandas. „Obávám se, že nám tady budou brzy stavět mešity místo kostelů. Ztratíme svoji identitu, ztratíme svoji historii a rozpustíme se v tom evropském moři,“ tvrdí Vandas.

Vandas: Imgranti ohrožují naši identitu (zdroj: ČT24)

ČT postupně představuje priority všech lídrů politických stran a seskupení, které kandidují do Evropského parlamentu.

Za hlavní volební priority označil Vandas změnu fungování Evropské unie, důraz na znovuobnovení suverenity členských států, zrušení jednotné evropské měny a zastavení invaze přistěhovalců do České republiky. Právě ti podle něj chtějí vysávat místní sociální systém. „Je potřeba zpřísnit legislativu, jsme pro to, aby v této zemi platil velmi přísný imigrační zákon,“ dodal.

Pokud chce strana prosadit své názory, musí podle Vandase kandidovat právě do Evropského parlamentu, kde pouze více euroskeptiků umožní návrat k původní Evropě. „Důležité ale je, jakou sílu budou mít v novém EP národovecká hnutí, která by byla schopna takovou očistu zrealizovat,“ uvedl. Náš stát již prý svou suverenitu ztratil. I tak ale na Evropské unii lze prý najít světlé stránky. „Zachovejme to, co je dobré. Zachovejme hospodářskou spolupráci mezi jednotlivými státy, volné cestování. Ale rozhodně odmítáme úzkou centralizaci a euro,“ konstatoval.

Vydáno pod