Pilulka chystá vstup na trh Start pražské burzy. Výhledově uvažuje o jejím hlavním trhu

Lékárenská a technologická společnost Pilulka.cz v následujících týdnech vstoupí na trh Start pražské burzy, který je určený pro menší firmy. Firma se rozhodla emitovat 20 procent nových akcií, které se budou na tomto trhu obchodovat. V následujících letech chce společnost přejít na hlavní trh burzy. Ve čtvrtek to uvedl spolumajitel Pilulky Petr Kasa.

 „Od veřejné nabídky si slibujeme zajištění financování další expanze do zahraničí a technologický vývoj. Nejen poslední měsíce ukázaly, že digitalizace postupuje velmi rychle, dokonce ještě rychleji, než jsme si před několika měsíci dokázali všichni představit,“ řekl  Kasa.

Web E15 uvedl, že v současné vlastnické struktuře Pilulky drží zakladatelé firmy bratři Kasové spolu s obchodními partnery a zaměstnanci kolem 69 procent, zbytek připadá na firmu Wood & Company, která cenné papíry vlastní prostřednictvím maltského All-Star Holding.

Kasa řekl, že firma měla celou řadu nabídek od finančních i strategických investorů z České republiky i ze zahraničí, rozhodla se ale pro veřejnou nabídku. „Jsme přesvědčeni, že Pilulka bude za pár let dominantní hráč na poli lékárenských a zdravotnických služeb ve střední Evropě, a právě transparentnost burzy tomu může pomoci,“ podotkl.

„Jsme rádi, že se Pilulka rozhodla získat nové zdroje na kapitálovém trhu. Pražská burza tak získává další zajímavou emisi, navíc ze sektoru, jehož význam poroste nejen v současné koronavirové době, ale i do budoucna,“ řekl ve čtvrtek předseda představenstva Wood & Company Jan Sýkora.

Skupina lékáren Pilulka působí na českém, slovenském a rumunském trhu. Provozuje 155 kamenných lékáren v Česku, jednu kamennou lékárnu na Slovensku a internetové lékárny Pilulka.cz, Pilulka.sk a Pilulka.ro.