Policisté evakuovali dům v Přerově, nebezpečný materiál ale nenašli

Policisté v Přerově ve čtvrtek odpoledne evakuovali 11 obyvatel ze dvou vchodů domu v ulici Na Odpolední. Důvodem byla informace o možném uskladnění nebezpečného materiálu v jednom z bytů. Jeho nájemník podle kriminalistů opakovaně vyhrožoval například zdravotníkům či úředníkům. Muže policie zadržela, pyrotechnici a hasiči v jeho bytě nakonec nic nebezpečného nenašli.

Evakuace obyvatel se týkala domu s číslem 10 v ulici Na Odpolední a přilehlého sousedního vchodu. Z domu muselo podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka odejít 11 lidí. Policejní akce skončila kolem 16. hodiny.

„Na místě nebylo nic nalezeno. Evakuovaní se mohli vrátit zpět do svých bytů,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Muže podezřelého z nedovoleného ozbrojování zadrželi policisté po souhlasu státního zástupce. Bližší informace kvůli vyšetřování zatím policie nemůže sdělit, doplnila mluvčí.

Na místě policistům asistovali hasiči, kteří v domě provedli bezpečnostní a protipožární zabezpečení. K místu ze stanice Olomouc dorazil také hasičský evakuační autobus.