ODS řešila výroky Klause mladšího na klubu. Vše jsme si vyříkali, uvedl Fiala

Některá vyjádření Václava Klause mladšího (ODS) se dostala až na jednání stranického klubu. Poslanci si podle předsedy občanských demokratů Petra Fialy vše vyříkali. Podrobněji ale situaci komentovat nechtěl, je to podle něj vnitřní záležitost ODS. Klaus se k jednání nevyjádřil.

„Václav Klaus mladší názor klubu zná a předpokládám, že se jím bude řídit,“ uvedl pouze Fiala. Část straníků s některými Klausovými výroky nesouhlasila. Místopředseda Miloš Vystrčil například uvedl, že jeho postoje jsou na hraně toho, co je únosné. „Když chcete být úspěšní, musíte tvořit tým. A tým se skládá z lidí, kteří spolupracují, a ne ze solitérů,“ dodal.

Syn bývalého prezidenta si v poslední době vysloužil kritiku mimo jiné za článek, v němž zpochybnil českou vojenskou misi v Afghánistánu. Podle stranické kolegyně Jany Černochové v něm Klaus uváděl nepravdivé informace. Doporučila mu, aby se raději věnoval školství, „kterému docela rozumí“.

Události, komentáře: ODS řešila výroky Klause mladšího na klubu (zdroj: ČT24)

Proti vlastní straně se Klaus postavil i oznámením, že ve volbách do Senátu podpoří spolupracovníka svého otce Ladislava Jakla, který kandiduje v Praze 2 s podporou SPD. V pondělí večer ale na Facebooku Klaus napsal, že v Praze 8 bude volit kandidáta ODS Milana Golase. „Upřímně podporuji i další normální kandidáty ODS,“ podotkl a zmínil Jaroslava Kuberu a Jaroslava Zemana.

Odmítl ale rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka nebo bývalého diplomata Pavla Fischera. „Podporovat ‚nezávislé‘ sluníčkářské šíbry – Bek (Brno), Fischer (Praha 12), mě však nedonutí ani hlavní kancelář,“ napsal Klaus.