Detektivové znovu hledají Mrázkova vraha, nejčastěji se ptají na Pitra

Události: Detektivové pracují s verzí, že za vraždou Mrázka stál Pitr (zdroj: ČT24)

Jednu z nejznámějších polistopadových vražd opět zkoumá policie. Kriminalisti se začali znovu zabývat smrtí jednoho z bossů podsvětí Františka Mrázka. Česká televize zjistila, že k tomu policejní tým Tempus vyslýchá svědky. Detektivové podle některých z nich pracují s verzí, že za Mrázkovou vraždou mohl stát jeho tehdejší společník Tomáš Pitr. Ten to důrazně odmítá. František Mrázek byl zastřelený před jedenácti lety.

Miliardář František Mrázek ovládal podsvětí a měl vazby i na některé politiky. Jedenáct let po jeho neobjasněné vraždě se policie o kauzu znovu zajímá. Na starost ji má policejní tým Tempus, který otevírá staré nevyřešené případy. Žádné informace ovšem nechce zveřejnit.

ČT z protokolů zjistila, že se policie svědků ptá zejména na verzi, zda za vraždou nestál Mrázkův bývalý společník Tomáš Pitr. Kromě Mrázkova syna o tom mluvila i s jeho někdejším bodyguardem Pavlem Šrytrem. Ten je nyní ve vazbě kvůli jiné vraždě. 

„Od začátku jsem říkal, že to je absolutní nesmysl,“ říká Tomáš Pitr. „Chodí za mnou současně i plno lidí a říká, že kdybych dal nějaké prostředky, tak se ta věc dá vyřešit, což nechápu a nemám důvod někomu něco dávat,“ podotkl Pitr.

Policie z objednání vraždy podezřívala i Krejčíře

Mrázek s Pitrem spolu v minulosti ovládali potravinářský podnik Setuza. „Vztahy měli mezi sebou dobré a a my s panem Pitrem nadále máme vřelé vztahy,“ říká Mrázkův syn. V minulosti policie mimo jiné prověřovala, zda si Mrázkovu vraždu neobjednal uprchlý Radovan Krejčíř, který s ním měl dlouhodobé spory.

Vraždu Františka Mrázka, který byl zavražděný v areálu zámečku na Lhotce, vyšetřoval už více než před deseti lety speciální policejní tým Pok, na jeho popud pak vznikla takzvaná Kubiceho zpráva o prorůstání organizovaného zločinu do politiky.