Do evropských voleb vyšlou komunisté Ransdorfa a Remka

Praha - Lídrem komunistů pro volby do Evropského parlamentu bude opět Miloslav Ransdorf, který byl v této pozici úspěšný už v minulých evropských volbách. V nich KSČM získala šest mandátů. Na druhém místě dnes ústřední výbor této strany v tajných volbách schválil někdejšího československého kosmonauta a europoslance Vladimíra Remka.

„Ubezpečuji, že budeme bojovat jako o život. Ostatně já si myslím, že České republice tak trochu o život jde,“ řekl novinářům Ransdorf. Podle něj zemi vede nezodpovědná vláda, což bude jistě během nadcházejícího českého předsedání v EU „zajímavé“.

Na dalších místech kandidátky KSČM je třetí místopředseda strany pro zahraniční politiku a evropské záležitosti a europoslanec Jiří Maštálka. Čtvrté a páté místo zatím patří nynějším europoslancům Jaromíru Kohlíčkovi a Věře Flasarové. Na místo číslo šest se dostala komunistická poslankyně ze sněmovního zahraničního výboru Kateřina Konečná, dosavadní šestý europoslanec Daniel Strož už nekandiduje.

Ransdorf uvedl, že s předvolební kampaní začnou komunisté brzy a že chystají překvapení. Kampaň má být podle něj energická a bude založena na komunikaci s lidmi. Připomněl, že komunisté v minulých volbách do EP překvapili a že úspěch chtějí zopakovat.

Volby do Evropského parlamentu se budou konat v červnu 2009, tedy v době, kdy bude končit české půlroční předsednictví v EU.