Nadcházející víkend bude Brno patřit motorkám

Brno – Po Velké ceně druhá největší motoristická akce sezóny začne již zítra na brněnském Masarykově okruhu. Po roce do Brna zamířilo Mistrovství světa superbiků. Prestižní šampionát se jede v Brně už osmým rokem v řadě a patří k tomu nejlepšímu závodění na dvou kolech.

V loňském roce dorazilo na tribuny brněnského okruhu asi šedesát tisíc diváků a letos by tomu nemělo být jinak. Oproti srpnové Velké ceně, na kterou chodí až čtvrt milionu diváků, je to sice míň, i přesto bude zejména tribuna C podle organizátorů zaplněna. Lákadlem pro fanoušky je letošní hojná účast českých závodníků. Kromě nejlepšího českého superbikera Jakuba Smrže se na trati představí šestice dalších jezdců, mimo jiné i kuřimský Ondřej Ježek.

O budoucnosti Superbiků hovoří ředitelka Autodromu Ulmanová (zdroj: ČT24)

Na nadcházející víkend se připravují i policisté. Sto padesát mužů v uniformě a několik kriminalistů v civilu bude na pořádek dohlížet přímo na místě. Zaparkovaná auta bude navíc monitorovat kamerový systém. „Dění na akci budeme online sledovat, nahrávat a vyhodnocovat. Případně záznam použijeme k objasnění trestné činnosti. Kompletní situaci bude v neděli monitorovat i vrtulník,“ prozradil vedoucí jihomoravských dopravních policistů Jindřich Rybka. Hlavní nájezd fanoušků očekávají organizátoři až v neděli ráno. Největší dopravní komplikace nastanou kolem půl páté odpoledne, kdy budou návštěvníci zase odjíždět. Policie proto žádá řidiče, kteří v tuto dobu nemusí projíždět v úseku exitu Kývalka na 182. kilometru dálnice D1, ať se mu vyhnou.

Jezdci v pátek trénovali na víkendové závody (zdroj: ČT24)

Pro fanoušky z Brna připravil dopravní podnik mimořádnou linku 400, která bude odjíždět z Mendlova náměstí. „Odjezdy autobusů budou přizpůsobeny tak, aby pokryly program na okruhu. Kapacita bude stačit, máme nachystané i posilové spoje,“ dodal Jan Seitl z Dopravního podniku města Brna.