TÉMA

Zapálení

Muž, který polil družku hořlavinou a zapálil, dostal za vraždu u soudu trest 17 let ve vězení

Krajský soud v Brně uložil Josefu Nečasovi za vraždu sedmnáct let vězení. Osmašedesátiletý muž v Rajhradě na Brněnsku na podzim 2022 podle obžaloby polil hořlavinou svoji družku a zapálil ji. Nečas se cítí nevinen. Říká, že si nepamatuje, co se stalo. Hrozilo mu až dvacet let vězení.
25. 4. 2024|

Muž, který se zapálil před soudem, kde se koná proces s Trumpem, podlehl zraněním

Muž, který se v pátek zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem, zemřel, informovala v sobotu televize NBC News s odvoláním na newyorskou policii. Podle pátečního policejního vyjádření mohl být muž motivován konspiračními teoriemi.
20. 4. 2024|

Porota v Trumpově případu je kompletní. Před soudem se zapálil muž

Newyorský soud dokončil sestavování poroty v procesu s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který čelí obžalobě z falšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Ve chvíli, kdy byl finalizován výběr poroty, byla zveřejněna také informace o muži v plamenech před budovou soudu, není ale jistá spojitost s Trumpovým procesem.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 21:50|

Drbohlav dostal podmínku. Navedl jiného muže, aby náměstkovi primátora Chomutova zapálil auto

Okresní soud v Chomutově rozhodl o čtyřměsíčním trestu vězení s ročním podmíněným odkladem pro někdejšího předsedu karlovarské krajské organizace hnutí Trikolora Matěje Drbohlava. Podle obžaloby v roce 2018 navedl jiného muže, aby zapálil auto náměstka primátora Davida Dindy (Nový Sever). Drbohlavovi soud zároveň uložil peněžitý trest padesát tisíc korun. Stíhání druhého obžalovaného Petra Jaburka, který byl k zapálení auta naveden, soudkyně Vladimíra Kopřivová zastavila. Důvodem jsou další tresty, kvůli kterým je ve vězení, půjde tak ještě před soud. Rozsudek není pravomocný. Drbohlavovy obhájkyně se na místě odvolaly, Jaburkův obhájce i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.
21. 8. 2023Aktualizováno21. 8. 2023, 15:56|

Za pokus o upálení bezdomovců v Třinci poslal soud muže na deset let do vězení

Deset let pobude ve vězení Štěpán Krop, který na jaře polil hořlavinou dvojici bezdomovců, s nimiž měl spory, a chtěl je zapálit. Za pokus o dvojnásobnou vraždu mu hrozil ještě přísnější trest, jeho konečná výše je výsledkem dohody o vině a trestu, kterou obžalovaný, jenž se k činu v říjnu přiznal, uzavřel se státním zástupcem. Vzhledem k předchozí dohodě je verdikt Krajského soudu v Ostravě pravomocný.
15. 11. 2022|

Muž podle policie zapálil byt, kde spalo šest lidí, včetně kojence. Hrozí mu až výjimečný trest

Kriminalisté obvinili z obecného ohrožení sedmatřicetiletého muže, který podle policie minulou neděli úmyslně zapálil byt na Praze 10, v němž spalo pět lidí a měsíční dítě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let nebo výjimečný trest.
23. 5. 2021|