TÉMA

Tabríz

Raísího tělo putuje Íránem, volby se uskuteční v červnu

Předčasné prezidentské volby v Íránu se uskuteční v pátek 28. června. Registrace zájemců o kandidaturu začne 30. května, rozhodli vedoucí představitelé moci v Teheránu a informovala státní agentura IRNA. Obyvatelé města Tabríz mohou v úterý jako první vzdát hold prezidentu Ebráhímu Raísímu, který zemřel při nehodě vrtulníku.
21. 5. 2024Aktualizováno21. 5. 2024, 12:00|

Íránem zněly exploze. Izrael se nechlubí, Teherán je bagatelizuje

Ve středoíránské provincii Isfahán se v pátek ráno ozvaly exploze, informovala íránská média. Země podle nich aktivovala protivzdušnou obranu a pozastavila v některých místech letištní provoz. Podle deníku The New York Times (NYT) měl útok cílit na leteckou základu, Írán navíc hlásí drony také ze severní oblasti u města Tabríz. Stanice ABC News s odvoláním na amerického představitele uvedla, že izraelské rakety zasáhly blíže nespecifikovaný cíl v Íránu. Jeruzalém se k útoku nevyjádřil. Podle zdrojů z Teheránu nebyl původ útoku zahraniční.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 22:58|

Na hranicích Íránu a Turecka udeřilo zemětřesení, hlášeno je zatím devět mrtvých

Oblast na hranicích mezi Íránem a Tureckem zasáhlo zemětřesení o síle 5,7 stupně, které poničilo desítky vesnic a vyžádalo si smrt nejméně devíti lidí, sdělila turecká agentura Anadolu. Turecký ministr vnitra Süleyman Soylu řekl, že v provincii Van utrpělo zranění nejméně 37 lidí, z toho osm je v kritickém stavu. Na íránské straně hranic je zraněných nejméně 40, napsala agentura AFP.
23. 2. 2020Aktualizováno23. 2. 2020, 13:27|