TÉMA

Strategická komunikace

Strategická komunikace bude zábavná i provokativní, řekl Foltýn

Strategická komunikace státu bude pravdivá, zábavná, ale někdy i provokativní. Na konferenci, která se tomuto tématu věnuje, to řekl vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn. Je přesvědčen o tom, že svoboda projevu v Česku je nejširší, jakou kdy země měla. Upozornil na to, že komunikace bude nadstranická, o čemž ujišťoval i premiér Petr Fiala (ODS). Konferenci pořádají předsedkyně podvýboru pro podporu demokracie a lidských práv v zahraničí Eva Decroix a šéf sněmovního výboru pro bezpečnost Pavel Žáček (oba ODS). Účastní se jí i poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar.
včera|

Vláda podpořila novelu, která má pomoci ochránit oběti domácího násilí

Ochranu obětí domácího násilí má zlepšit novela, která zavede jeho výslovnou a jednoznačnou definici. Měla by zajistit, aby všechny instituce – policie, justice i intervenční centra – postupovaly v typově stejných situacích jednotně. Návrh ve středu schválil kabinet, informovalo vládní hnutí STAN. Podle dat z předloňského roku má v Česku zkušenost s domácím násilím téměř třicet procent žen a dvanáct procent mužů. Kabinet rovněž schválil návrh na jmenování Otakara Foltýna vládním koordinátorem strategické komunikace. Foltýn nastoupí do funkce ve čtvrtek, odbor, který bude mít kolem deseti pracovníků, pak vznikne od začátku července.
29. 5. 2024Aktualizováno29. 5. 2024, 17:35|

„Příští válka může proběhnout jen v našich hlavách,“ varuje Foltýn

Bývalý náčelník Vojenské policie Otakar Foltýn se chce coby nový vládní koordinátor strategické komunikace zaměřit na to, aby jednotlivé státní složky navenek vystupovaly jednotně a důvěryhodně. Zároveň ale musí být slova podepřená skutečným jednáním. Za velkou hrozbu pro Českou republiku považuje dezinformační snahy Ruska. Funkce vládního koordinátora by se Foltýn měl ujmout od začátku června.
22. 5. 2024Aktualizováno22. 5. 2024, 23:09|

Foltýn povede strategickou komunikaci vlády. Součástí bude i obrana před dezinformacemi

Vládním koordinátorem strategické komunikace se zřejmě stane bývalý náčelník Vojenské policie Otakar Foltýn. Serveru iROZHLAS.cz a Českému rozhlasu Radiožurnálu (ČRo) Foltýn řekl, že do funkce by měl nastoupit od června. Na zřízení postu koordinátora, který by měl mít na starost i obranu před dezinformacemi a cizím vlivem, se podle ČRo shodli předsedové koaličních stran.
21. 5. 2024Aktualizováno21. 5. 2024, 20:07|