TÉMA

Rozhodčí

Berbr se proti podmínce odvolá

Okresní soud v Plzni uznal bývalého místopředsedu Fotbalové asociace ČR Romana Berbra a další spoluobžalované v případu fotbalové korupce vinnými. Berbra potrestal podmínkou za zpronevěru peněz, ne za ovlivňování zápasů ani za organizování zločinecké skupiny. Obžalováno bylo 21 lidí a Slavoj Vyšehrad, čtyři obžalovaní už mají pravomocné podmíněné a peněžité tresty. Berbr se proti rozsudku odvolá, svou vinu ve všech bodech obžaloby od počátku rezolutně odmítal.
19. 6. 2024Aktualizováno19. 6. 2024, 12:07|

Ostuda, na děti to má neblahý vliv, shodli se trenér a rozhodčí o nadávkách při žákovském fotbale

Ve hře nadávky dokáže rozhodčí ukočírovat, rozdá žluté karty, co se týká diváků, tam to neovlivní, řekl v Událostech, komentářích fotbalový rozhodčí Přemysl Kulíšek, který se v polovině května stal terčem nadávek rodičů při utkání starších žáků. Zmínil, že děti se mají učit respektu už odmala. Trenér mládeže FK Šumperk Petr Strnad, který byl fotbalovou asociací oceněn jako nejlepší trenér mládeže, podotkl, že podobný exces viděl v této kategorii „snad poprvé“. „Rodiče dokážou hodně v dnešní době. A je to podle mě velká chyba, velká ostuda fotbalu,“ dodal s tím, že na děti to má neblahý vliv.
25. 5. 2023|

Bývalý fotbalový rozhodčí Grímm se u soudu přiznal k přijetí úplatků

Bývalý rozhodčí Tomáš Grímm, který spolu s někdejším místopředsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romanem Berbrem a dalšími lidmi čelí obžalobě za korupci, se u soudu v Plzni přiznal k přijetí úplatků za ovlivnění několika zápasů v letech 2019 a 2020.
18. 5. 2023|