TÉMA

ROP Severovýchod

Liberecký soud v korupční kauze, kde figuruje i hejtman Půta, schválil u dvou osob dohodu o vině

Liberecký soud v korupční kauze, ve které figuruje i hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), schválil u dvou jiných obžalovaných dohodu o vině a trestu. Uzavřeli ji se státním zástupcem a na jejím základě dostali podmíněné tresty v kombinaci s finančním. Verdikt je pravomocný. Ostatní obžalovaní vinu dál odmítají. Hlavní projednávání kauzy, jež se týká devíti obžalovaných včetně Půty a pěti firem, pokračuje příští týden.
27. 7. 2022|

Dva obžalované v liberecké korupční kauze soud vyloučil k samostatnému projednání

V liberecké korupční kauze spojené s projekty liberecké společnosti Geotermální energie pro občany (GEPO) krajský soud vyloučil Libora Turského a Jiřího Zeronika k samostatnému projednávání. Uzavřeli se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Ostatní obžalovaní vinu dál odmítají. Samostatné soudní jednání se uskuteční 27. července, rozhodl předseda senátu Pavel Pachner. Termín samostatného jednání tak bude v týdnu před tím, než bude senát pokračovat v projednávání hlavní kauzy.
3. 6. 2022|

V korupční kauze, kde je obžalován i hejtman Půta, musí znovu proběhnout celé dokazování

V korupční kauze, ve které je mezi obžalovanými i liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), bude nutné provést u krajského soudu v Liberci znovu celé dokazování. Předseda senátu Pavel Pachner to ve čtvrtek při opětovném zahájení kauzy zdůvodnil dobou, která uplynula od předchozího řízení, i tím, že někteří obžalovaní v minulosti nebyli ani vyzváni k účasti u soudu.
2. 6. 2022|

Soud zprostil libereckého hejtmana Půtu obžaloby, státní zástupce se odvolal

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby libereckého hejtmana Martina Půtu (Starostové pro Liberecký kraj). Ta ho vinila z toho, že přijal úplatek a zneužil pravomoc veřejného činitele, a navrhovala mu pět let vězení. Soud osvobodil i jedenáct dalších obžalovaných. Rozhodnutí je ale nepravomocné, žalobce se proti němu odvolal. Půta od počátku tvrdí, že je nevinný.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 15:20|

Soud s libereckým hejtmanem Půtou spěje k závěru. Žalobce pro něj chce pětiletý trest

Státní zástupce by chtěl poslat libereckého hejtmana Martina Půtu (SLK) na celé volební období a ještě rok navíc do vězení. Požadavkem na pětiletý trest hejtmana obžalovaného v souvislosti s rekonstrukcí kostela sv. Maří Magdalény v krajském městě překvapil. Domnívá se, že soudní řízení spěje k tomu, že nebude odsouzen.
4. 3. 2020|

Šest autobusů nesmí jezdit jinde než v Jablonci, jsou proto odstaveny v Liberci. Ten kupuje nové vozy

Už víc než rok zahálí šestice bezbariérových autobusů na zemní plyn v libereckém dopravním podniku. Nakoupené byly z dotace pro sousední Jablonec nad Nisou, jenže tam od loňska dopravu zajišťuje společnost BusLine, která je nepotřebuje. Po Liberci tyto autobusy jezdit nesmějí, a tak stojí ve vozovně a chátrají. Liberecký dopravní podnik mezitím v únoru oznámil, že kupuje deset nových nízkopodlažních autobusů s pohonem na zemní plyn.
18. 2. 2020|