TÉMA

Plastická chirurgie

Výbuch připravil Ukrajinku o třetinu obličeje. Polští chirurgové, kteří ji zachránili, získali mezinárodní ocenění

Ruské ostřelování připravilo před dvěma lety mladou Ukrajinku Alinu Tsoi o spodní třetinu obličeje. Matka dvou dětí se dostala do péče polských chirurgů z Gliwic, kteří jí pomohli s návratem do života. Za sérii provedených operací teď získali mezinárodní ocenění pro nejlepší rekonstrukční zákrok uplynulého roku.
11. 5. 2024|

Lékaři z Brna pečují o zraněného vojáka z Ukrajiny, málem přišel o ruku

Neodkladné zdravotní výkony, na které válečné zdravotnictví na Ukrajině nestačí, pomáhají pacientům zajistit i lékaři z jihomoravských nemocnic. Ošetřují například zranění z války nebo poskytují onkologickou péči. Transporty lidí z Ukrajiny, která momentálně čelí ruské invazi, zajišťuje řada organizací. Zdravotníci z Brna se nyní starají například o Serhiie Melnyka, který ve válce přišel o dva prsty na ruce.
29. 4. 2023|

Německá firma je zodpovědná za vadné prsní implantáty, rozhodl soud. Tisíce žen mají nárok na odškodné

Německá společnost TÜV Rheinland je odpovědná v kauze vadných prsních implantátů francouzské firmy Poly Implant Prothèse. Rozhodl o tom pařížský odvolací soud. Tisíce poškozených žen tudíž mají právo na odškodné. Skandál kolem nevhodných silikonových výplní, které po celém světě dostaly desítky tisíc žen, včetně zhruba dvou tisíc Češek, propukl před deseti lety.
21. 5. 2021|