TÉMA

Parkovací zóna

Jihlava upravila parkovací zóny. Někteří návštěvníci se v nich však stále nevyznají

Od velikonočních svátků se pozměnila pravidla parkování a placení za něj v ulicích Jihlavy. Město je přizpůsobilo datům, která shromáždil monitorovací vůz. Výsledkem mimo jiné je, že na vyhrazených místech lze stát zdarma. Zároveň ale zůstává parkovací systém tak složitý, že se v něm někteří návštěvníci nevyznají, i když barevně odlišené zóny v Jihlavě existují téměř již rok.
4. 4. 2024|

Olomouc změní systém parkování, platit budou místní i návštěvníci

Město Olomouc chystá zásadní změny v systému parkování. Plánuje zpoplatnit nejen širší centrum, ale také velká sídliště. Platit by měli i lidé, kteří v těchto lokalitách bydlí. Opozice to však kritizuje, nový systém je podle ní připravený nedostatečně. Žádá proto jeho zavedení odložit. Problémem jsou i chybějící parkovací domy na okraji města, například na konečných tramvajových zastávkách.
16. 8. 2023|

Nová „smart“ auta hlídají parkování v ulicích Prahy. Umí najít dokonce i výtluky nebo poškozené značky

Na parkování v Praze dohlíží nová speciálně upravená auta. Moderní technologie umí najít i problém s dopravním značením nebo výtluk. Technologie vyjde město na padesát milionů ročně. Parkování v hlavním městě je dlouhodobý problém. Správa komunikací každý měsíc eviduje až sto tisíc podezření na přestupek.
9. 11. 2022|