TÉMA

Pád letadla

Hranici s Ruskem překonaly ukrajinské drony i dobrovolnická legie. Východně od Moskvy spadlo vojenské letadlo

Podle ruských úřadů došlo v úterý k několika incidentům na ruském území. Ukrajinské drony podle nich zasáhly ropné rafinerie v Novgorodské a Orlovské oblasti a členové dobrovolnické jednotky bojující na straně Kyjeva zaútočili na ruskou vesnici nedaleko hranic. Po vznícení motoru došlo také podle ministerstva obrany k pádu vojenského nákladního letadla v Ivanovské oblasti východně od Moskvy. Kreml mezitím informoval o údajném postupu na frontě.
12. 3. 2024Aktualizováno12. 3. 2024, 19:31|

Příčinu pádu letadla v Nepálu pomohou objasnit černé skříňky. Záchranáři dále pátrají po přeživších

Pravděpodobnost, že na místě nedělní nehody dopravního letadla v Nepálu se najdou přeživší, je nízká, řekl stanici BBC mluvčí nepálské policie Tek Prasád Rai. Asi tři sta záchranářů však pokračuje v pátrání po možných přeživších a obětech v ohořelých troskách zříceného stroje. Nepálské letecké úřady oznámily, že se nalezly černé skříňky z letadla.
16. 1. 2023|

Pád letadla na obytný dům v ruském Jejsku nepřežilo patnáct lidí

Počet obětí po pondělním pádu ruského bombardéru Su-34 na obytný dům v Jejsku na jihu evropského Ruska stoupl na patnáct. Dalších 28 lidí je zraněných, informovaly v úterý podle agentury TASS místní úřady. Předchozí bilance neštěstí činila 14 mrtvých a 19 zraněných. Záchranáři ukončili prohledávání trosek. Podle vyšetřovatelů je nejpravděpodobnější příčinou havárie letadla technická závada, uvedla agentura Interfax.
18. 10. 2022Aktualizováno18. 10. 2022, 21:35|

Při leteckém dni v Chebu spadlo letadlo poblíž domů. Pilot zemřel

Při mezinárodním leteckém dni v Chebu odpoledne spadlo letadlo. Podle policejní mluvčí Kateřiny Peškové dopadlo mezi domy a místní komunikaci v městské části Podhrad. Pilot zemřel a jeden člověk utrpěl lehké zranění, řekl mluvčí záchranné služby Radek Hes. Zříceným strojem bylo historické letadlo Hawker Hurricane Mk.IV., poslední letuschopný stroj této verze na světě. Letecký den pořadatelé předčasně ukončili.
14. 8. 2022Aktualizováno14. 8. 2022, 20:22|

Pád ukrajinského letounu v Řecku má osm obětí, vezl zbraně ze Srbska do Dháky

Při nehodě letadla, které havarovalo v sobotu večer na severovýchodě Řecka, zemřelo všech osm lidí na palubě. Letoun ukrajinské společnosti přepravoval zbraně ze Srbska do Bangladéše, oznámil v neděli srbský ministr obrany Nebojša Stefanović. Národnost obětí nehody neuvedl, podle řeckých médií šlo zřejmě o Ukrajince. Srbský ministr také řekl, že zboží na palubě patřilo srbské soukromé společnosti a že let měl všechna řádná povolení v souladu s mezinárodními předpisy.
17. 7. 2022|